Kropsterapi reducerer Angst

Angst er en naturlig følelsesmæssig reaktion på potentielle trusler, udløst af kroppens indbyggede kamp-eller-flugt-respons. Den kan vise sig på forskellige måder, herunder fysiske symptomer som hjertebanken, sveden, muskelspændinger og følelsesmæssige tegn som nervøsitet, frygt og panik.

Selvom angst betragtes som en sund reaktion i passende sammenhæng, kan den blive problematisk, når den bliver overdreven eller irrationel og forhindrer daglige aktiviteter eller skaber betydeligt ubehag. Dette kan inkludere symptomer som svimmelhed, åndenød, søvnløshed, uro og vedvarende tankemylder.

Negative tanker kan forværre de fysiske symptomer ved at skabe en ond cirkel, hvor de fysiske manifestationer af angst udløser bekymringer, der igen fører til flere fysiske symptomer og øget mental ubehag. Lavt selvværd kan også være forbundet med angst og forårsage skam, usikkerhed, underpræstation eller mistillid til omgivelserne, hvilket yderligere forstærker angstsymptomer.

De fysiske symptomer, der ledsager angst, minder ofte om dem, der opstår ved stress. Stress reagerer dog på aktuelle belastninger, mens angst ofte har sine rødder i traumer. Dine angstniveauer kan have en genetisk komponent, men psykologiske faktorer i din opvækst og voksenliv kan også have betydelig indflydelse på, hvad der udløser og forværrer din angst.

Der eksisterer forskellige typer angstlidelser, der udviser forskellige kombinationer af fysiske og følelsesmæssige symptomer. Nogle mennesker oplever kraftige muskelspændinger i perioder med negative tanker, mens andre kan opleve hjertebanken og åndenød.

Kropsterapi er en effektiv metode til at håndtere angst. Ved at arbejde med kroppen og vejrtrækningen kan du lære at regulere angstfølelser og opnå en større følelse af ro og balance. En kropsterapeut vil hjælpe dig med at udforske både de fysiske og følelsesmæssige spændinger, der er forbundet med angst. Gennem skånsomme, målrettede bevægelser og øvelser kan du frigøre spændinger og opbygge en dybere forbindelse til din krop.

Kropsterapi, der samtidigt adresserer krop og sind, er særdeles velegnet til at håndtere angst. Angst manifesterer sig både fysisk med spændinger og smerte, samt følelsesmæssigt med konstant uro. Mange oplever, at angsten for at få angst igen er en væsentlig del af deres angstoplevelse.

Kropsterapi kan lindre angst ved at mindske de fysiske symptomer, primært gennem arbejdet med muskler, led og bindevæv for at lindre spændinger og fremme bedre blodcirkulation. Samtidig vil behandlingen forøge din kropsbevidsthed, så du kan identificere tidlige tegn på angst og tackle dem, før de intensiveres. Kropsterapi understøtter nervesystemet og fremmer forståelsen af både kropslige og mentale reaktioner.

Under behandlingen vil vi udforske de dybereliggende årsager til din angst, såsom traumer eller stress, ved at løsne fysiske og følelsesmæssige blokeringer og skabe en øget følelse af velvære og balance.

Karina Højgaard